Thursday, September 10, 2015

Čiščenje lica i uklanjanje nesavršenosti

Ćao svima!

Nadam se da ovo vreme podnosite bolje od mene, jer na mene jako loše deluje, i iznutra i spolja.

Čim krene malo hladnije vreme moja koža lica se više masti i samim tim se na njoj pojavljuje više mitisera, bubuljica, crvenila i generalno nepravilnosti. 

Zbog toga moram svom licu da priuštim dodatnu negu, što nije uvek lako. Naime, kao što ste možda pročitali u dnu bloga, moja koža lica je masna i osetljiva, što mi otežava pronalaženje adekvatnih preparata za negu lica... 

Prva stvar koju sam primetila kod ovog proizvoda jeste što je na pakovanju naznačeno da je namenjen masnoj i osetljivoj koži, što je zaista retkost i kada nije slučaj stvara se sledeći problem:
preparati za masnu kožu su previše jaki i štete osetljivoj koži, a preparati za osetljivu kožu su previše blagi za nesavršenosti masne kože. Sa ovim preparatom nemam taj problem, jupiii! :)

U pitanju je Garnierova micelarna voda (za masnu i osetljivu kožu, kao što već rekoh, a ima je u raznim varijantama za razne tipove kože), koju obožavam.

Koristim je ujutru i uveče, ujutru da ''probudim'' kožu, a uveče ujedno za skidanje šminke i čiščenje lica. Sjajno skida šminku, običnu ili vodootpornu, jednim potezom (osim maskare koja uvek zahteva trljanje i trljanje i nikad je skinuti i uvek je ima još malo), a odlično otklanja i mitisere i masnoću sa lica, što je meni bilo posebno fascinantno, jer retko koji proizvod uklanja mitisere bez četkica i cedjenja. 

Dobra stvar je i to što nema potrebe za ispiranjem. Meni je to super jer ja svu svoju šminku i kozmetiku držim u svojoj sobi, i milion puta zaspim sa šminkom jer me mrzi da silazim do kupatila, da se umivam, a nekad me i san uhvati pa mi je mrsko da se razbudim vodom itd, a ovde samo uzmem tufer i micelarnu vodu, očistim lice i gotovo...Mada se ja u glavnom trudim da isperem lice svaki put, nepotrebnost ispiranja je svakako dobra stvar. 

Struktura je vodenasta, kao što naziv i sugeriše, i nema nikakav miris. Pakovanje je obično, plavo, kao što vidite, i jako sam tužna zbog toga jer za neke druge tipove kože pakovanja su roze sa laticama ruža i osećam se malo diskriminisano! Šalu na stranu, pakovanje ima 400ml, i na pakovanju piše da je to za 200 upotreba, ali zavisi od toga koliko vam količinski treba za skidanje šminke i slično, tako da ja na te brojke nisam nešto posebno obratila pažnju.. 

Ja sam je platila 500 dinara u Liliju, i mislim da je ta cena sasvim pristojna i prikladna. Svakako je preporučujem.

Da li ste je probali i šta mislite? Da li koristite neku drugu micelarnu vodu i koju, i šta o njoj mislite?


Fotografija nije preterano dobra i izvinjavam se zbog toga, šta da se radi :D

3 comments: